logo
Català Español Euskera English Deutsch Français  
 

RTC PL-000321 Activitats ecoturístiques

Activitats de senderisme d'un a quatre dies=la Flor de Casa Leonardo, camins entre formatges, vacances entre herbes, green holidays, vacances de natura, vacances entre bolets, caminant a pas de ruc i el Cinquè Llac
RTC PL-000321
  Reservar  
Newsletter
+34 973 661 787  
C/La Bedoga, 2
25514 Senterada
Lleida, Spain
 
info@casaleonardo.net  

La fundació de Casa Leonardo ve directament relacionada amb el gran moviment constructiu de les centrals hidroelèctriques que va tenir lloc a la capçalera del riu Flamisell a començaments del segle XX.
Aquesta efervescència laboral suposà l’arribada a la Vall d’un gran contingent de gent vinguda de terres properes i llunyanes, en busca de feina. Mentre uns treballaven en l’obra, d’altres subministraven aliments i materials a les colònies de gent establerta a la Central de Cabdella o iniciaven el seu negoci d’hostatgeria.
Aquest és el cas particular del meu avi, Leonardo Vidal, que juntament amb el seu cunyat, Josep Gallart, vingueren de la població de Gerri de la Sal per construir-hi una posada i una botiga d’ultramarins. Mentre un s’encarregava del subministrament d’aliments a les colònies, l’altre engegava l’hostal.
Diferents circumstàncies van fer que el meu avi es quedés amb el negoci i va ser ell qui el gestionà,  juntament amb la meva àvia, Maria Rollan.
A la mort del meu avi, la meva àvia continuà el negoci familiar fins  l’any 1977, en què es va jubilar i es van tancar les portes de la botiga d’ultramarins i de l’hostatgeria.
Aquestes van romandre tancades fins l’any 2001 quan vaig decidir tornar al poble que m’havia vist créixer i reobrir les portes de casa, primer amb el cafè-bar (el 14 de juliol de 2001) i posteriorment  amb la casa rural (l´1 de novembre del 2001).

1 2 3
4 5 8
1 3 2
 
  espigues ecoturisme turismepallars trapa lleidarural turalcat pallarsjussa pirineus lleidatur turismecat act
Casa Leonardo C/La Bedoga nº2 Senterada 973661787 info@casaleonardo.net - AVÍS LEGAL - MAPA WEB